بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله تعالي وبركاته
كيفكم حبيباتي وحشتوني من زمان ما
نزلت حاجه مع ان الاب توب مليان صور بس كسل
مهم انا من قبل نزلت طريقه الدجاج
المحشي بالفريكه وعجب كتير ولله الحمد
مهم انا سويت من يومين دجاج محشي بنفس
الحشوه بس الطريقه غير يلا تعالوا نشوف
المقادير
دجاجه مغسوله ومنظفه كويس
جدا -كاس فريكه مغسوله كويس ومنقوعه في المويه اقل شي ساعه -بهارات مشكله -سمن او
زيت بس السمن يعطي الفريكه طعم يجنن -قرفه مطحونه -ملح -فلفل اسود - مويه حاره
-بصله كبيره مقطعه صغير -علي طرف الملعقه شويه صفار زعفران -شويه زيت
الطريقه
اول شيء بعد ما نغسل الفريك كويس جدا وننظفه من الحصي وننقعه
نصفيه من المويه حق النقع ونضعه في قدر علي النار مع ملعقه كبيره سمن فارم او اي
نوع متوفر عندك
نقلب كويس الفريكه مع السمن ونشوحه
لمده 5 دقايق حتي يتشرب السمن ويكتسب نكهه مميزه من السمن وهنا شكله بعد ما شوحته
نضع فلفل اسود وملح علي البصله
ونفركها كويس
نضع البصل فوق الفريك اللي شوحناه
ونقلب كويس لمده دقيقتين
نضيف المويه الحاره فوق الفريك
ونضبط الملح ونضيف باقي البهارات ونقلب كويس
ونضعه علي نار هادئه حتي يكتمل
النضج
نجيب الدجاجه بعد ما نغسلها كويس
جدا
بعد ما استوي الفريك نبدا في حشو
الدجاجه
نجيب ورقه قصدير ونفردها علي رخامه
المطبخ ونضع عليها الدجاجه بعد ما كملنا حشوها من عند الرقبه ومن فتحه البطن
ونسكرها كويس باعواد الخله الخشب ونخلط شويه زيت مع صفار الزعفران وندهن الدجاجه
كويس جدا مثل الصوره
ونرشها بملح خفيف علشان الطعم بس
ونجيب سيخ الشوي حق الفرن وندخله في الدجاجه علشان نسبتها فيه
نلف الدجاجه بعد ما سبتنا السيخ حق
الشوي كويس جدا بالقصدير
ندخل السيخ في الفرن ونسبته مكانه
ونكون مسخنين الفرن قبل علي درجه حراره 180 والصوره تبين انا وضعت ورقه قصدير تحت
الدجاجه في صنيه الفرن علشان اي سوائل تنزل ن الدجاجه اثناء الشوي
وبعد مرور ساعه نشيل القصدير نحاول
الا نخرب شكل الدجاجه واحنا بنشيل القصدير ونحاسب علي ادينا من حراره الفرن ونسيب
الدجاجه ساعه كمان تكمل النضج وتكتسب لون رائع والصور الجايه تبين
الطعم يا بنات يجنن والشكل زي ما
انتوا شايفين اممممممممممممممممممممممم
وصوره كمان
جربوها يا بنات هاتعجبكم باذن الله
تعالي
في امان الله وحفظه ورعايته